Pješčana mandala Medicinskog Budhe
~ Neka sve bude povoljno ~

Početkom studenog 2006g. u Zagrebu su boravili redovnici iz Gyu-me budističkog tantričkog sveučilišta. Uz molitve posvećenja, pročišćenja zemlje i prostora izrađivali su trodimenzionalnu mandalu Medicinskog Budhe.

Izrada tj. stvaranje mandale je prikazivanje nastajanja svemira, a rastvaranje mandale pokazuje prolaznost svih fenomena, svemira kao i nas samih.

Promatranje mandale tijekom izrade, prisustvovanje obredima zaštite od opasnosti i bolesti, ostvaruje pozitivan utjecaj na tijelo, um i duh. Ova mandala posvećena je Sveopćem miru.

Razlaganje mandale redovnici su započeli u Zagrebu , a završni trenutak odigrao se na obali rijeke Mrežnice , pored Karlovca. Na taj način i fizički je ostalo trajno prisustvo mandale na ovim prostorima, dok je kao energetska forma ostala nad prostorom Hrvatske održavajući tok iscjeljujućih i božanskih energija za sveopće dobro.

Mandala posjeduje vlastito polje snage i zahvaljući njemu svi sudionici i svjedoci razlaganja mandale bivaju pročišćeni i ojačani iscjeljujućom energijom.